Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 41

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Июль » 22 » ПАМ’ЯТЬ ПРО ЗЕМЛЯКІВ-ГЕРОЇВ ВІЧНО ЖИТИМЕ В НАШИХ СЕРЦЯХ
08:49
ПАМ’ЯТЬ ПРО ЗЕМЛЯКІВ-ГЕРОЇВ ВІЧНО ЖИТИМЕ В НАШИХ СЕРЦЯХ
      12 липня в приміщенні Недригайлівського районного краєзнавчого музею відбулася презентація книги "Герої Недригайлівщини", яка зібрала шанувальників історії рідного краю, працівників закладів культури та освіти, представників ветеранських організацій.

     Недригайлівщина пам’ятає і пишається плеядою героїчних людей,  життя яких – приклад для прийдешніх поколінь.
      Сама ж книга повертає нас у буремні роки Великої Вітчизняної війни, розповідає про великі подвиги наших земляків, які пройшли через біль втрат, проявили непохитну силу духу, вистояли та перемогли. Вісім наших земляків стали Героями Радянського Союзу, троє – повними кавалерами ордена Слави. Друга частина книги присвячена людям, які присвятили все своє життя праці. Вони своєю невтомною працею створювали блага для людей і здобули почесне звання Героя Соціалістичної Праці. Вісім представників Недригайлівщини отримали Золоті Зірки Героя Соціалістичної Праці. Багатьох, про кого розповідається в книзі, уже немає в живих, але вони навічно залишаться в нашій пам'яті.
     Вихід книги відбувся завдяки злагодженій праці земляків-краєзнавців, журналістів, колективу редакції районної газети «Голос Посулля». Автор і керівник проекту Ігор Скрипченко подякував спонсорам видання: Вірі Іванівні Лаврик та ТОВ «Агрофірма «Довіра 2008». Книга видана накладом 300 примірників. Для того, щоб з виданням мало можливість ознайомитися якнайширше коло читачів, передано 100 екземплярів на школи та бібліотеки нашого району.


     Привітати з новим виданням та відзначити значення книги прийшли представники районної влади, депутати районної ради, ветеран Великої Вітчизняної війни, ветеран праці Микола Юхимович Демченко, діти ветеранів-орденоносців.  
Варто зазначити, що цінність цієї невеличкої книжечки, всього 76 сторінок, надзвичайно велика. Адже в ній – частина не тільки життя конкретних людей-героїв, а й  історія країни, конкретно Недригайлівщини. Сьогодні є багато охочих посміятися і поглузувати над історією Радянського періоду. А чи задумувалися вони, що цим вони принижують людей, які чесно і самовіддано працювали, створювали добробут людям, мріяли про щасливе майбутнє своїх дітей і онуків. Але правда історії в тім, що глузування –минуться, а імена Героїв – навічно вписані  в історію.


      Вітаючи під час презентації авторський колектив, я щиро подякував  творцям книги за плідну роботу по збереженню історичної пам’яті.

Юрій СЕРДЮК,
член Центрального Комітету КПУ,
заступник голови Недригайлівської районної ради
Просмотров: 426 | Добавил: kpu-yampil | Теги: книга, Недрігайлів, Герої | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]