Меню сайта

Категории раздела

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 41

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2013 » Апрель » 4 » Депутатська діяльність
17:01
Депутатська діяльність
       В своєму витупі  Петро Миколайович Симоненко наголосив   що депутати комуністи не будуть голосувати за прийняття  будь яких Законів якщо Верховна Рада не прийме рішення про відміну пенсійної реформу, медичну реформу  та виплату  боргів по заробітній платі  комуністи Ямпільщини  підтримуючи це рішення не стоять осторонь від вирішення цих питань особисто  перший секретар депутат районної Рада Ходак Григорій Максимович неодноразово звертався до керівництва районної рада щодо медичної реформи про наслідки цієї роботи свідчить слідкуючий матеріал.


Ямпільська районна Рада Сумської області
Депутат районної Ради Ходак Григорій  Максимович

  пер. Дачний, буд. 2 кв 2  смт. Свеса 41226  Тел:  62401 Факс: 22579
12 від  «23»    __березня_   2013 року        

Депутатське звернення.

        22 грудня 2012 року на засіданні Ради було прийнято рішення про визнання лікувальних закладів охорони здоров’я  структурними підрозділами КЗ Ямпільська ЦРБ.
Відповідно до статті 43 і 60 Закону України « Про місцеве самоврядування» , в основу було покладено рішення Ямпільської районної Ради шостого скликання від 07. 12. 2010 року  « Про прийняття  закладів охорони здоров’я сільської мережі у спільну власність територіальних громад району».
        В рішенні сесії від 07. 12. 2010 року  мова не йде про включення Дружбінської та Свеської лікарень  до переліку медичних закладів, про включення їх до комунальної власності ЦРБ, так як вони не відносяться до сільської мережі.
        Згідно статті 60 частини 7 Закону України майнові операції які здійснюються органами місцевого самоврядування з об’єктами права комунальної власності, не повинні ослаблювати економічних основ місцевого самоврядування, зменшувати обсяг  та погіршувати умови надання послуг населенню.
        Крім того передача або зміна призначення об’єктів медичного обслуговування  та інших соціальних закладів, повинна проводитись тільки за згодою  місцевої громади. На сесії районної Ради 26. 12. 2010 року згоду місцевих громад міста Дружби  і селища Свеса не взято до уваги. Таким чином рішення було прийнято з порушенням Закону «Про місцеве самоврядування».
        Зміна посади головного лікаря на посаду завідуючого лікарнею  вказує на зміну статусу установи, що приведе до скорочення штатів  і закриття стаціонарних відділень.
Крім того не враховано  відсутність  задовільного шляхосполучення  між населенні ми пунктами  і районним центром.
        Все це свідчить про те, що в районі надання медичних послуг погіршиться. Враховуючи  все це, я звертаюсь до депутатів  районної Ради визнати рішення сесії  з цього питання не дійсним. В тій частині де мова йде про Дружбівську і Свеську лікарні.
        Крім того урядової вказівки   з цього питання нема  і рішення Сумська обласна Рада не приймала.


З повагою
Депутат районної Ради     ______________                         Г. М. Ходак


ЧИ БУДЕ ЗАКРИТО СТАЦІОНАР У СВЕСЬКІЙ ДІЛЬНИЧНІЙ ЛІКАРНІ?
( Коментар Свеської селищної ради)



        23 січня 2013 року двадцять восьма сесія Свеської селищної ради шостого скликання  від 27. 12. 2012  р.  « Про визнання лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я району структурними підрозділами КЗ «Ямпільська ЦРЛ»», матеріали, з цього питання, підготовлені комісією та прийняла рішення, яким:
         - вказала стурбованість,  зважаючи на те що Свеську лікарню було включено до спільного майна  територіальних громад району  без участі Свеської селищної ради, внаслідок чого її практично було усунуто від права впливати на вирішення подальшої долі лікарні, та враховуючи, що вона обслуговує кількість населення, яка становить майже половину населення  району та беручи бо уваги багаторічний незадовільний стан доріг до районної  лікарні, що значно обмежує можливість районної лікарні у наданні медичної допомоги мешканцям східного регіону Ямпольщини;
             - звернула увагу  Ямпільської районної лікарні, що при вирішенні долі Свеської лікарні, необхідно дотримуватись положень  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», зокрема  , п. 7 ст. 60 зазначеного Закону, відповідно до якого майнові операції, які здійснюються місцевими органами самоврядування, зменшувати обсяг та погіршувати умови надання послуг населенню;
          - звернутись до Ямпільської районної ради та райдержадміністрації  з заявою, що Свеська селищна рада. відображаючи точку зору своїх виборців, категорично не погодилися на проведення будь яких експериментів, наслідком яких може бути закриття відділень Свеської лікарні. Скорочення численності медперсоналу та інші дії. Направлені на зменшення обсягу медичних послуг та погіршення їх  умов надання населенню.
            У разі здійснення таких дій селищна рада залишає за собою право звернутися до Верховної Ради України, Президента України та інших інстанцій, ставлячи за мету  збереження Свеської  селищної лікарні, недопущення скорочення штату лікарні, зміни їх заробітної плати.

             -    затвердити текст статті « Свесі, Ямполю, Щатрищам та іншим потрібна належна система охорони здоров׳я, а не балачки!» як відповідь на публікацію районної газети « Голос часу».
        
     На цьому засіданні був присутній депутат Ямпільської районної ради, перший секретар районної партійної організації Компартії України. Ходак Григорій Максимович, який не тільки підтримав стурбованість селищної ради. Але, як помічник народного депутата Бабич Вікторії Володимирівни. Провів відповідні консультації що до питання проведення   реорганізації закладів охороні здоров’я на території Ямпільського району, у т.ч. Свеської лікарні та яким чином це стосується виконання Закону України «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров׳я  у Вінницкій, Дніпропетровській, донецький областях та у місті Київі».

          Депутат Ходак Г. М. доклав зусиль для прийняття Ямпільською районною радою шостого скликання від 15. 02. 2013 року рішення «Про повноваження у зміні структури КЗ « Ямпільська ЦРЛ», яким, відповідно до статті 43. частини четвертої і п׳ятої етапі 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на звернення голови Ямпільської районної державної адміністрації від 11. 02. 2013 №01-24/561. Вирішено:

          Установити, що заходи щодо скорочення ліжкового фонду, ліквідації структурних підрозділів комунального закладу «Ямпільська центральна районна лікарня» Ямпільської районної ради Сумської області проводяться виключно за рішенням районної рада.     







Категория: Парторганізація | Просмотров: 487 | Добавил: kpu-yampil | Теги: лікарні, доля, Свеської | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]